Engineering

De engineers van High Tech Alliance zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en engineering van speciaalmachinebouw, apparaten, producten en gereedschappen. Engineering is een van onze diensten en heeft als doel ervoor te zorgen dat systemen de functie vervullen waarvoor ze zijn ontworpen. Om dat te realiseren heeft High Tech Alliance alles in huis op het gebied van mechanische, hardware en software engineering en is uw project in goede handen.

Engineering van jouw product of machine

In teamverband worden specificaties opgesteld, passende onderdelen ontworpen, componenten, materiaal en productietechnieken gekozen, optredende spanningen en krachten berekend. Onze engineers zetten alles in beweging en zijn de essentiële schakel in het ontwerpen, analyseren, berekenen, simuleren, testen, vervaardigen en besturen van producten en mechatronische systemen.
De kracht van High Tech Alliance zit in de bundeling van kennis en expertise welke met de klant wordt gedeeld tijdens de conceptontwikkeling, ontwerp, engineering en realisatie van jouw machine of product. Van een kleine sensor tot complete productielijn: engineering speelt een centrale rol in alle sectoren waarin wij werkzaam zijn.

Innovatieve maatwerkoplossingen

De basis van elk project begint aan de ontwerptafel. De volgende stap is het ontwikkelen en construeren van complexe productiesystemen, producten en tooling met moderne 3D-Cad software op basis van duidelijke eisen en een vastgesteld concept. Wij hebben specialistische engineers in huis die zorgen voor fantastische en innovatieve maatwerkoplossingen. Onze gedreven en deskundige engineers uit de verschillende disciplines werken met passie en liefde voor het vak nauw met elkaar samen om dit te realiseren. Zij vertalen het technische vraagstuk naar een innovatieve machine, product of andere oplossing op maat. De engineers van High Tech Alliance werken met de meest moderne 3D-CAD en simulatie software om hun ontwerpen en berekeningen op efficiënte en betrouwbare wijze uit te kunnen voeren. Alles moet kloppen!

Deel jouw uitdaging

Mechanische engineering

Binnen de drie specialisaties, is mechanische engineering meestal het grootste onderdeel van een project. In deze multidisciplinaire projecten zijn de mechatronica engineers van High Tech Alliance de belangrijkste schakel. Zij kijken verder dan enkel de mechanica. Dankzij de uitgebreide kennis van software, motoren en sensoren zijn zij in staat om de beste maatwerkoplossingen voor onze klanten te ontwerpen, analyseren en te testen.
Onze Mechatronica engineers werken met de modernste 3D-CAD en simulatie software. Met deze systemen kunnen onze engineers nieuwe ideeën doorrekenen, simulaties maken, prestaties beoordelen en de kwaliteit van de oplossing verbeteren. Zo zoeken we altijd naar slimmere oplossingen voor de beste speciaal machine of product voor de klant.

Hardware engineering

Een besturingssysteem bestaat zowel uit hardware als software. Hardware Engineering is het proces van het ontwerpen, ontwikkelen, testen en produceren van computersystemen. In de ontwikkeling van besturingsinstallaties voor machines neemt High Tech Alliance de volgende stappen:

De eerste stap in de ontwikkeling van het besturingssysteem is de hardware engineering. Aan de hand van de opgestelde specificaties en eisen gaan de hardware engineers van High Tech Alliance aan de slag met het ontwerpen van de besturingsinstallatie. Hierin worden de elektrotechnische ontwerpen, schema’s en besturingstekeningen gemaakt met speciale software, zoals Eplan.

Ook wordt in deze fase een keuze gemaakt voor de best passende besturingscomponenten. Hierbij kun je denken aan sensoren, processors en controllers. Hierin staat de kwaliteit voorop en gebruikt High Tech Alliance alleen A-merken.

Daarna ontwikkelen onze engineers de computer- of embedded systemen. Hierin worden de technische specificaties van de besturingsinstallatie omgezet naar een elektrotechnisch ontwerp. De hardware engineers van High Tech Alliance realiseren dit met behulp van EPLAN engineering-software. Natuurlijk met het doel en de oplossing als uitgangspunt.

In de derde stap zorgen de engineers van High Tech Alliance ervoor dat de systemen correct worden geïntegreerd en naadloos op elkaar aansluiten. Wij werken snel en flexibel. Dankzij korte lijnen en de nauwe samenwerking tussen onze hardware en software engineers.  In uiteenlopende sectoren werken onze engineers dagelijks aan het ontwerpen en engineeren van maatwerkoplossingen voor aandrijf- en besturingsvraagstukken, robots, machine vision en lasersystemen.

Oplossing voor uw applicatie

Hierdoor zijn onze engineers bijzonder goed in staat met u mee te denken in een oplossing voor uw specifieke applicatie. Ook bij een korte doorlooptijd in combinatie met een hoge complexiteit , gaan wij graag de uitdaging aan.

Software engineering

Het hand in hand gaan van hardware engineering en software engineering is essentieel voor een optimale systeemintegratie. Het doel: de beste automatiseringsoplossing dankzij een nauwe samenwerking tussen beide disciplines. Daarom vragen de specifieke eisen van industriële automatisering een op maat gemaakte software-oplossing. De software engineers van High Tech Alliance programmeren software op maat. De mogelijkheden variëren van aandrijf-en besturingssoftware, speciale visualisatieprogramma's, robots, lasersystemen tot back-upsystemen van procesrelevante gegevens. Zo realiseren wij software oplossingen binnen uiteenlopende sectoren als:

  • Zorg & Welzijn
  • Farmaceutische industrie
  • On & Offshore
  • Energie
  • Waterbehandeling
  • Agro-industrie
  • Voedingsmiddelen
  • Mobiliteit
  • Semicon
  • Precisietechnologie

Vervolgens testen we de software in een virtuele Digital Twin testomgeving. Zo worden alle afwijkingen direct gesignaleerd en opgelost. Onze ervaren en deskundige specialisten zetten zich volledig in voor het allerbeste resultaat.