Speciaal machinebouw: machines op maat

Er is een nieuwe machine nodig om een nieuw product te maken of om de bestaande productie te verbeteren. Of je hebt een speciale machine of  equipment nodig, voor het testen, meten of inspectie van een product of een module voor het controleren van een productie-of bedrijfsproces, maar het is nergens verkrijgbaar op de markt. Op dat moment komt High Tech Alliance met haar diensten bij de klant om tafel om te praten over de behoefte of het probleem. Wij maken niet zonder meer wat er wordt gevraagd, maar kijken samen met de klant wat écht nodig is en wat hiervoor de beste oplossing is. Wij zijn daarom dé specialist in machinebouw en speciaal equipment voor brede toepassing. Zodra dat duidelijk is, gaan onze gespecialiseerde engineers aan de slag. Van de engineering van een procescontrole of precisie meet, test of inspectie module, hijs-en hefsysteem, gereedschappen, robot tot complete productielijn voor het maken van bijvoorbeeld pedaalemmers tot elektronica modules. Wij ontwikkelen precies dát wat de klant nodig heeft. Van klein tot groot, van concept tot eindproduct, opgebouwd uit standaard onderdelen en componenten waar mogelijk en volledig custom-made equipment daar waar noodzakelijk.

Prototyping & testing van speciaalmachines

Tijdens de ontwikkeling van de speciaalmachine is de vervaardiging van een technisch prototype één van de belangrijkste fases. Hier testen we de uitvoering en werking van de technische principes en systemen. Op deze manier brengen wij de specificaties van de speciaalmachine in kaart, pakken eventuele aandachtspunten aan en minimaliseren de risico's, zodat we de ontwikkeling van de machine, het testen, de assemblage en inbedrijfstelling nog beter en betrouwbaarder kunnen uitvoeren.

Prototypebouw en expertise bij speciaalmachinebouw

Naast engineering vereist de ontwikkeling van een gecompliceerde speciaalmachine of product ook de juiste expertise. Tijdens het project werken specialisten uit verschillende vakgebieden samen om het allerbeste eindresultaat te behalen voor onze opdrachtgever. De afgelopen jaren hebben onze engineers, uitdagingen uit diverse branches weten om te zetten in mooie en succesvolle speciaalmachines en producten.

Complete ontzorging binnen machinebouw

Wij ontzorgen de klant compleet, omdat wij begrijpen dat dergelijke ontwikkeltrajecten geen dagelijkse bezigheden zijn. High Tech Alliance hanteert een gefaseerde projectmatige aanpak voor een beheersbare ontwikkeling in kosten, techniek en planning. Wij pakken de belangrijkste aandachtspunten voor uw machinebouwproject eerst aan en brengen de specificaties van de speciaalmachine in kaart, zodat we zonder verrassingen achteraf het project binnen de gemaakte afspraken kunnen realiseren.

Speciaalmachines ontworpen en gerealiseerd door High Tech Alliance

Bent u benieuwd naar de afgeronde projecten binnen de machinebouw door onze engineers? Op de projectenpagina van High Tech Alliance vindt u speciaalmachines die door onze engineers zijn gerealiseerd aan de hand van het vraagstuk van onze opdrachtgevers.

HIGH TECH ALLIANCE: JOUW INNOVATIEVE PARTNER VOOR MACHINEBOUW

High Tech Alliance is een expert op het gebied van speciaal machinebouw en productontwikkeling. Wij ondersteunen de klant op zijn innovatieve tocht naar snellere, betere en slimmere productieprocessen en overige technische oplossingen. Samen bouwen we aan een lange termijn relatie, waarbij de klant in ons een full-service partner vindt. Korte lijnen, no nonsens en persoonlijk contact, dat is waarvan je verzekerd bent. We kunnen ook jouw complex vraagstuk oplossen door middel van innovatieve productie- en automatiseringsprocessen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Deel jouw uitdaging