Speciaal machinebouw: machines op maat

Er is een nieuwe machine nodig om een nieuw product te maken of om de bestaande productie te verbeteren. Of je hebt een speciale machine nodig, voor het testen van een product of een module voor het controleren van een productieproces, maar het is nergens verkrijgbaar op de markt. Geen probleem! Op dat moment komt High Tech Alliance bij de klant om tafel om te praten over de behoefte of het probleem. Wij maken niet zondermeer wat er wordt gevraagd, maar kijken samen met de klant wat écht nodig is en wat hiervoor de beste oplossing is. Zodra dat duidelijk is, gaan onze gespecialiseerde engineers aan de slag. Van de engineering van een procescontrole of precisie meetmodule, hefsysteem, gereedschappen, robot tot complete productielijn voor het maken van bijvoorbeeld pedaalemmers tot elektronicamodules. Wij ontwikkelen precies dát wat de klant nodig heeft. Van klein tot groot, van concept tot eindproduct, opgebouwd uit standaard onderdelen en componenten waar mogelijk en volledig custom-made daar waar noodzakelijk.

Prototyping & testing van speciaalmachines

Tijdens de ontwikkeling van de speciaalmachine is de vervaardiging van een technisch prototype één van de belangrijkste fases. Hier testen we de uitvoering en werking van de technische principes en systemen. Op deze manier brengen wij de specificaties van de speciaalmachine in kaart, pakken eventuele aandachtspunten aan en minimaliseren de risico's, zodat we de ontwikkeling van de machine nog beter en betrouwbaarder kunnen uitvoeren.

Prototypebouw en expertise bij speciaalmachinebouw

Naast engineering vereist de ontwikkeling van een gecompliceerde speciaalmachine of product ook de juiste expertise. Tijdens het project werken specialisten uit verschillende vakgebieden samen om het allerbeste eindresultaat te behalen voor onze opdrachtgever. De afgelopen jaren hebben wij engineersuitdagingen uit diverse branches weten om te zetten in mooie en succesvolle speciaalmachines en producten.

Complete ontzorging

Wij ontzorgen de klant compleet, omdat wij begrijpen dat dergelijke ontwikkeltrajecten geen dagelijkse bezigheden zijn. High Tech Alliance hanteert een gefaseerde projectmatige aanpak voor een beheersbare ontwikkeling in kosten, techniek en planning. Op deze manier pakken wij de belangrijkste aandachtspunten eerst aan en brengen we de specificaties van de speciaalmachine in kaart, zodat we zonder verrassingen achteraf het project binnen de gemaakte afspraken kunnen realiseren.

Speciaalmachines ontworpen en gerealiseerd door High Tech Alliance

Bent u benieuwd naar de afgeronde machinebouwprojecten van onze engineers? Op de projectenpagina van High Tech Alliance vindt u speciaalmachines die onze engineers hebben gerealiseerd aan de hand van het vraagstuk van onze opdrachtgevers.

High Tech Alliance: jouw innovatieve partner

High Tech Alliance is een expert op het gebied van speciaalmachinebouw en productontwikkeling. Wij ondersteunen de klant op zijn innovatieve tocht naar snellere, betere en slimmere productieprocessen en overige technische oplossingen. Samen bouwen we aan een lange termijnrelatie, waarbij de klant in ons een full-service partner vindt. Korte lijnen, no nonsens en persoonlijk contact, dat is waarvan je verzekerd bent. We kunnen ook jouw complex vraagstuk oplossen door middel van innovatieve productie- en automatiseringsprocessen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Deel jouw uitdaging