Belichtingsmodule Wafers

Wat was de uitdaging voor High Tech Alliance?

Dit is een belichtingsmodule voor de belichting van wafers in de semiconductor industrie. Deze belichtingsmodule beschikt over verlichting met een speciaal lichtspectrum wat nodig is voor de belichting van deze wafers. Belangrijke voorwaarden zijn:

  • Product kwaliteit is hier van zeer groot belang.
  • Productie output is hierbij ondergeschikt.
  • De belichtingsmodule wordt toegepast in een cleanroom omgeving.

Wat was de rol van High Tech Alliance?

In dit project is het principe aangereikt door de klant. De klant heeft veel ervaring met hun waferproducten en het belichten ervan. Toch was dit een complexere situatie vanwege het soort licht en de technische eisen die hier verband mee houden.

Hoe verliep het project?

Doordat het belichtingsconcept is aangereikt door de klant, was de doorlooptijd van dit project relatief kort. Door High Tech Alliance is de ontwikkeling, engineering en realisatie volledig in eigen beheer uitgevoerd. 

De toegevoegde waarde van High Tech Alliance

Het speciale licht maakte de uitvoering van het project lastig. De materialen moeten tegen het speciale licht bestand zijn en lichtreflecties zijn niet acceptabel. Ontwikkeling, engineering en realisatie is volledig door High Tech Alliance uitgevoerd. Vanwege de cleanroom toepassing was het noodzakelijk dat de componenten allemaal schoon waren en de assemblage werd uitgevoerd in onze eigen cleanroom.

Het resultaat van de samenwerking

De ingebruikname is nagenoeg vlekkeloos verlopen en deze belichtingsmodule wordt dagelijks gebruikt voor het belichten van speciale batches waferproducten.

Benieuwd wat High Tech Alliance voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op en leg uw probleem voor. Wij kijken graag samen met u om ook uw productieproces te verbeteren.

Deel jouw uitdaging