Dubbele Dozen verpakkingslijn

Wat was de uitdaging voor High Tech Alliance?

Er ontstaat steeds meer behoefte aan High Mix Low Volume productielijnen en dat is niet vreemd. Klanten willen steeds meer customised products. Daarnaast zijn er vele soorten producten in diverse modellen. De productie van deze producten is veelal on-demand. Dus geen voorraad, want voorraad is en kost geld.

Dit zijn tevens de kenmerken van de Dubbele Dozen Verpakkingslijn welke door High Tech Alliance is ontwikkeld en gebouwd. Een verpakkingslijn welke producten verpakt in dozen. Deze verpakkingslijn voldoet exact aan de kenmerken van het High Mix Low Volume productie principe. De verpakkingsmachine is uniek in zijn soort en heeft twee onafhankelijke productstromen.

Daarnaast kan de machine zichzelf razendsnel omstellen en wisselen van product en doosformaat. Hierdoor is deze verpakkingslijn uitermate geschikt in een productieproces met een hoge variëteit aan producten met lage volumes en on demand produceren en verpakken.

Wat was de rol van High Tech Alliance?

In dergelijke projecten start High Tech Alliance altijd vanaf de conceptontwikkeling, daar ligt onze kracht en wordt door onze technici de basis gelegd voor het succes.

Proefopstellingen van nieuwe en unieke handelingsprincipes en omstel mechanismen worden gebouwd om de werking aan te tonen. De specificaties worden opgesteld en de engineering kan van start. Zowel de mechanische, elektrische als software engineering wordt met moderne software-tools door High Tech Alliance uitgevoerd. Dit betekent korte lijnen en snelle communicatie binnen het projectteam. Deels parallel aan de engineering worden de standaard-componenten besteld en de machineonderdelen geproduceerd. Als alle componenten en onderdelen beschikbaar zijn start de montage en krijgt de machine zijn vorm. De volgende stap is het koppelen van de software. Zodra de software gekoppeld is wordt de machine uitgebreid getest volgens een vooraf opgesteld testprotocol.

Hoe verliep het project?

De planning, het realiseren en de afstemming van verschillende werkzaamheden in multidisciplinaire projecten is altijd een uitdaging op zich. Daarbij is High Tech Alliance vaak afhankelijk van leveranciers van componenten en machineonderdelen welke soms een langere levertijd hebben dan vooraf is aangegeven. Uiteindelijk is ook deze dubbele dozenverpakkingslijn binnen tijd en budget gerealiseerd.

De toegevoegde waarde van High Tech Alliance

Optimale machine concepten in combinatie met een perfecte uitvoering door High Tech Alliance is van groot belang. Daarbij zijn korte communicatielijnen en een gestroomlijnde samenwerking binnen het projectteam essentieel. Dit wordt nog essentiëler bij het werken in  multidisciplinaire projectteams.

Het resultaat van de samenwerking

Na de inbedrijfname van de machine zijn onze technici nog enige tijd bij de klant op locatie aanwezig. Dit om de machine te fine tunen, het oplossen van kleine onvolkomenheden en een afstelling links of rechts. Helaas bestaat plug & play niet bij de ontwikkeling van innovatieve en klantspecifieke machines en producten. Deze klant is zeer tevreden met het technische resultaat en de productie-output. Dit heeft er toe geleid dat er kort na de aanloopfase een tweede machine is besteld.

Benieuwd wat High Tech Alliance voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op en leg uw probleem voor. Wij kijken graag samen met u om ook uw productieproces te verbeteren.

Deel jouw uitdaging