Walsdroger

Wat was de uitdaging voor High Tech Alliance?

De walsdroger is een indirecte droger voor het drogen van organisch materiaal. Het organisch materiaal wordt op het oppervlak van een roterende hete wals gedroogd. Het principe van de walsdroger is niet nieuw. Wel heeft High Tech Alliance deze walsdroger van een aantal uitzonderlijk nauwkeurige features voorzien waardoor het productieproces, de productkwaliteit en de output perfect onder controle zijn. Enkele nauwkeurige features zijn; nauwkeurige controle en regeling van de temperatuur van het walsoppervlak, walsspeling-controle en regeling, nauwkeurige regeling van rotatiesnelheid,  monitoring en regeling van hoeveelheid organisch materiaal op de wals en een nauwkeurige verdeling toevoegen van het materiaal over het walsoppervlak.

Deze extra functionaliteit zorgen voor een continue productstroom van stabiele en hoge kwaliteit. Het integreren van de features in de bestaande walsdroger en de software was een grote uitdaging. Deze extra features  zijn nieuw en dat maakt deze walsdroger uniek.

Wat was de rol van High Tech Alliance?

High Tech Alliance heeft de walsdroger niet ontwikkelt. Deze machines zijn min of meer standaard in de handel verkrijgbaar. Onze technici hebben de genoemde functionaliteiten ontwikkelt, gebouwd en geïnstalleerd, om het proces beter te kunnen monitoren en bij te sturen. Deze optimalisatieslag was een grote stap voorwaarts in het productieproces.

Hoe verliep het project?

Ontwikkeling van speciale functionaliteit kost nu eenmaal tijd. Concepten moeten worden bedacht, proefopstellingen gebouwd en testen uitgevoerd. Het is noodzakelijk om de werking van de gekozen principes aan te tonen, voordat deze worden toegepast in het productieproces.

De toegevoegde waarde van High Tech Alliance

Zeker in deze case lag de kracht van de oplossing in de concepten. Goede oplossingen met relatief lage investering zorgen voor een korte ROI (Return On Investment). Dat is de toegevoegde waarde van High Tech Alliance binnen dit project.

Het resultaat van de samenwerking

Goed doordachte concept-oplossingen kunnen zomaar 20% tot 25% rendementsverbetering opleveren en soms meer. Het is hierbij van belang dat er in de ontwikkelfase veel wordt getest. Zo ben je er zeker van dat de verbeteringen ook resultaat opleveren. 

Benieuwd wat High Tech Alliance voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op en leg uw probleem voor. Wij kijken graag samen met u om ook uw productieproces te verbeteren.

Deel jouw uitdaging