Farmaceutische industrie

Bij het ontwikkelen, produceren en distribueren van medicijnen en andere gezondheidsproducten komen een hoop uitdagingen kijken. De concurrentie in de farmaceutische sector zorgt ervoor dat innovatieve oplossingen het verschil kunnen maken. High Tech Alliance is jouw partner op het gebied van de realisatie en ontwikkeling van technische oplossingen voor de farmaceutische industrie.

Waarom High Tech Alliance inschakelen voor de farmaceutische industrie?

Met onze jarenlange ervaring hebben we al heel veel producten en machines ontwikkeld waarbij innovatie centraal staat. Efficiënt werken is vandaag de dag nog nooit zo belangrijk geweest. Hoewel het soms kan lijken dat bepaalde processen niet efficiënter kunnen worden ingestoken, drijf het ons juist om die uitdaging aan te gaan. Besparen op materiaal of juist een verlaging van proces- of productiekosten? Een verbetering van de resultaten van 25% tot 50% zijn zeker geen uitzondering.

Hoe wij te werk gaan

Stap voor stap naar een de meest ideale oplossing voor jouw bedrijf of organisatie in de farmaceutische industrie. Om je een beeld te kunnen schetsen hoe wij te werk gaan, hanteren we een standaard projectaanpak. Zo weet je wat je kan verwachten.

Initiatiefase

Tijdens deze belangrijke eerste fase bepalen we het probleem. Hiervoor kan je misschien al een probleem in gedachten hebben, maar we kunnen ook een brainstormsessie houden om een wat breder beeld te krijgen van wat er speelt. Zijn er rendements-, kwaliteits-, milieu- of snelheidsverbeteringen die we kunnen behalen? Het vraagstuk wordt gedefinieerd.

Definitiefase

De wat-vraag wordt beantwoordt. Wat is het exacte probleem? Een nulmeting, functioneel ontwerp kunnen onderdeel zijn van deze fase. De eisen en wensen die aan het projectresultaat worden gesteld, worden zo goed en compleet mogelijk bepaald. Belangrijk is de verwachtingen van de klant boven water te krijgen over wat men denkt dat het resultaat moet zijn. Ook onderzoeken we de integrale haalbaarheid van het project.

Ontwerpfase

Van het opstellen van het projectplan tot het maken van een technisch machine-, productontwerp of een ontwerp van tooling. Deze fase staat helemaal in het teken van de hoe-vraag.

Voorbereidfase

Tijdens deze fase voeren we de voorbereidende werkzaamheden uit die nodig zijn om het product of de machine te maken. Afhankelijk van de complexiteit van het probleem, stellen we de een planning op. Ook gaan we vast bezig met het uitwerken van de montage instructie en bestellen we de belangrijkste benodigdheden, als onderdelen en componenten.

Realisatiefase

Wanneer voorgaande fases allemaal zijn doorlopen is het tijd om het idee daadwerkelijk uit te voeren. Dit kan betekenen dat we bezig gaan met de fabricage van onderdelen, het schrijven software en het assembleren van de machine. Ook testen we het eindproduct. Tot slot stellen we een nazorgprogramma op.

Nazorgfase

Met het nazorgprogramma voeren we de laatste fase uit. Deze fase is belangrijk en krijgt vaak te weinig aandacht, maar niet bij High Tech Alliance. Tijdens deze fase draait alles om het beheer, handleiding, training van gebruikers en de oplevering. We sluiten het project af met een evaluatie.

Ook een oplossing voor een vraagstuk in de farmaceutische industrie?

High Tech Alliance helpt graag jouw probleemstelling om te zetten naar een efficiënte en innovatieve oplossing. Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!