Smart Agro - High Tech Alliance

Smart Agro & Horticulture

Smart Agro en Horticulture vormen de basis van onze voedselvoorziening en speelt een essentiële rol in het behoud van onze planeet. Echter, staan deze sectoren voor tal van uitdagingen, variërend van het verhogen van de opbrengst en het minimaliseren van milieueffecten tot het waarborgen van voedselzekerheid in een snel veranderende wereld. High Tech Alliance begrijpt deze uitdagingen en is vastbesloten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die bedrijven in de agrarische sector en horticultuur helpen bloeien.

In een tijd waarin de vraag naar voedsel blijft groeien en de druk op natuurlijke hulpbronnen toeneemt, staan wij klaar om te helpen. Onze focus ligt op het bedenken en ontwikkelen van nieuwe oplossingen die gericht zijn op het verhogen van de productiviteit, kwaliteit, kostenreductie en het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken.

Eerdere Smart Agro-projecten: 

High Tech Alliance heeft met succes samengewerkt met verschillende spelers in de agrarische sector om uitdagingen aan te gaan en oplossingen te bieden die de sector vooruithelpen Wil je meer weten over eerdere projecten? Neem dan contact met ons op.

  • Chrysantenstekken AGROBots2: Het doel van het project is om het verenkelen en sorteren van chrysantenstekken te robotiseren. Dit moet leiden tot een grotere uniformiteit van de sorteringen in vergelijking tot de handmatig sorteringsmethode. Deze methode van verenkelen en sorteren kan ook worden toegepast op andere stekken en planten. Vanwege de technische gevoeligheid van dit project kunnen we hierover helaas nog geen verdere informatie verstrekken.

Waarom High Tech Alliance voor Smart Agro en Horticulture?

High Tech Alliance is de ideale partner voor de agrarische sector en horticultuur vanwege onze expertise in technologie en ons vermogen om innovatieve oplossingen te bieden die specifiek zijn afgestemd op de uitdagingen van deze sectoren. Met ons team van engineers en technici bekijken we zorgvuldig het probleem en de behoeften. Onze deskundige teamleden werken in specifieke situaties nauw samen met onder andere kennisinstellingen, hogescholen, universiteiten en TNO. Ze denken out-of-the-box en bedenken diverse oplossingen. In nauw overleg met jou selecteren we samen de beste optie en werken deze verder uit. We voeren een grondige analyse uit en ontwikkelen een uitgebreid proof-of-concept, waardoor je verzekerd bent van een werkende en rendabele oplossing. Onze eerdere succesvolle projecten tonen aan dat we in staat zijn om op maat gemaakte oplossingen te leveren die de productiviteit en kwaliteit verhogen, kosten verlagen en duurzame werkwijze bevorderen.

Onze werkwijze: 

We streven naar het ontwikkelen van duurzame en innovatieve oplossingen. Onze aanpak is gebaseerd op een grondige analyse en samenwerking met klanten. We snappen dat dat er binnen deze sectoren vraag is naar snelle ontwikkeling van een oplossing. Hieronder onze werkwijze, speciaal gericht op de Smart Agro sector en horticultuur, zodat je een beeld krijgt van hoe een samenwerking met ons eruit kan zien.

  1. Initiatie en analyse

Identificeer uitdagingen en behoeften en het analyseren van de haalbaarheid op technisch en economisch gebied.

  1. Ontwerp en planning

Ontwikkeling van concepten en het selecteren van de beste optie. Deze wordt gepresenteerd en na akkoord wordt een gedetailleerde planning uitgewerkt.

  1. Test en implementatie

De oplossing wordt nu ontwikkeld en door onze engineers en technici uitvoerig getest om de betrouwbaarheid te garanderen. Na een succesvolle testfase implementeren we de oplossing.

  1. Nazorg en evaluatie

Na de ingebruikname bieden we ondersteuning en evalueren we het project. Indien gewenst worden er aanvullende trainingen en onderhoud verzorgd.