Waterbehandeling

Van afvalwaterzuivering tot aan het onderhoud van zwembaden: loop je tegen een vraagstuk aan op het gebied van waterbehandeling? Schakel High Tech Alliance in. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van machinebouw en productontwikkeling hebben wij al veel bedrijven op het gebied van waterbehandeling geholpen. Onze innovatieve technische oplossingen maken het verschil. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ontdek het op deze pagina.

Waarom High Tech Alliance voor de waterbehandeling sector? 

Nederland, waterland. De afgelopen jaren zijn er al heel veel innovaties op de markt gebracht als het gaat om waterbehandeling. En dat is goed, want door te innoveren in de waterbehandeling sector kunnen we nieuwe manieren ontdekken om water efficiënter te gebruiken en te hergebruiken. Belangrijk voor mens en milieu dus. Door de jaren heen hebben we al passende oplossingen bedacht voor de waterbehandeling sector. Zo hebben we bijvoorbeeld een speciaal zwembaddek-machine ontwikkeld, wat zorgt voor het schoonhouden van een zwembad.

De ontwikkeling en productie van een zandfilterrobot in samenwerking met Dunea

Hoe wij te werk gaan

Een duurzame oplossing ontwikkelen op het gebied van waterbehandeling: dat is waar wij graag ons steentje aan bijdragen. Naast dat we milieubewuste oplossingen kunnen bedenken, is het ook mogelijk om winst te behalen op bedrijfsmatig niveau. Denk aan kostenbesparing of een forse productieverhoging. Hieronder lichten we onze workflow uit, zodat je een beeld krijgt van hoe een samenwerking met ons eruit kan zien.

Initiatiefase

Wat is het probleem? Of heb je geen probleem, maar zoek je een nieuw product en ben je benieuwd hoe wij jou hiermee kunnen helpen? Tijdens de initiatiefase bepalen we de probleemstelling.

Definitiefase

De volgende stap in het proces is de definitiefase. Door een nulmeting op te stellen, krijgen we zicht op hoe de resultaten er op dit moment uitzien. Zo hebben we aan het eind van het project inzicht in de gerealiseerde resultaten. Ook maken we een functioneel ontwerp en onderzoeken we de integrale haalbaarheid van het project.

Ontwerpfase

Hoe voeren we het technisch ontwerp van de machine of product uit? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we al snel een idee. Denk bijvoorbeeld in het geval van onze zwembaddekmachine. Het kan zijn dat de productiemachine op maat gemaakt gemaakt moet worden, maar dit leggen we in deze fase aan je voor.

Voorbereidfase

Tijdens de voorbereidfase houden we ons bezig met de planning en het voorbereiden van de realisatiefase. Tijdens deze fase bestellen we ook alle benodigdheden.

Realisatiefase

We voeren het realisatieprogramma uit. Dit betekent dat we de machine of het product daadwerkelijk gaan ontwikkelen. Ook voeren we verschillende tests uit en stellen we een nazorg-programma op.

Nazorgfase

Na de ontwikkeling van de machine of het product is het tijd voor de oplevering. Ook voeren we een evaluatie uit.

Ook een oplossing voor een vraagstuk in de waterbehandeling sector? 

High Tech Alliance helpt graag jouw probleemstelling op het gebied van waterbehandeling om te zetten naar een efficiënte en innovatie oplossing. Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!