Specialiteiten

Specialiteiten

High Tech Alliance realiseert en ontwikkelt productieoplossingen en technische producten op maat. De nadruk ligt hierbij op technische innovaties met een maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij zetten ons specialisme in om de gevraagde machine-of productkwaliteit en functionaliteit te kunnen waarborgen. We inventariseren eerst wat precies de behoefte, wensen en mogelijkheden zijn binnen uw bedrijf, voor we gaan ontwerpen. Vervolgens vertalen we die wensen en eisen naar een efficiënte oplossing.

Kunnen wij onze specialiteiten inzetten voor een oplossing voor jouw bedrijf?

3D-printing

3D-printing zetten we in bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld prototypes, het verbeteren van ontwerpen en optimalisatie van bestaande systemen en producten. Een digitaal ontwerp wordt omgezet naar een tastbaar 3D-model. Deze specialiteit is bij ons een belangrijk onderdeel binnen het vakgebied van machinebouw en productontwikkeling.

Robotica

Tijd en kosten besparen en tevens de efficiency en kwaliteit verhogen door de inzet van een robot? De Robotica-specialisten van High Tech Alliance denken graag met je mee, hoe je een efficiënte workflow kunt creëren. Daarnaast verzorgen wij de volledige integratie in de bestaande processen. We maken robotsystemen voor productielijnen, voor speciale werkzaamheden in gevaarlijke ruimtes, voor inspectiewerk, voor reinigingswerk en voor medische toepassingen.

Precisiemechanica

Precisiemechanica is een specialisme binnen de machinebouw, dat vraagt om uiterste precisie om aan de hoge eisen te voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, nauwkeurigheid en snelheid. Binnen het vakgebied precisiemechanica ontwerpen en bouwen onze technici kleine en nauwkeurige precisieonderdelen en apparatuur. Denk hierbij aan productie-equipment, producten en tooling voor de fabricage van o.a. smartwatches, gehoorapparaten en medische systemen.

Machine Vision Camera

High Tech Alliance ontwikkelt en bouwt productiemachines en -lijnen waarin beeldherkenning is geïntegreerd. Dit wordt ingezet om nauwkeurige controles en metingen te doen, maar ook voor positiebepaling van producten en het aansturen van een robot. De geïntegreerde Machine Vision Camera is toepasbaar in elke branche. Het kwaliteitsaspect is steeds belangrijker, zero tolerance is steeds vaker een gestelde eis.

ATEX & CE Richtlijnen

Bij de ontwikkeling van machines en producten staat de veiligheid centraal. Zo houden we altijd rekening met de door Europa opgestelde richtlijnen en wetgeving rondom explosiegevaar (ATEX). Daarnaast zorgt High Tech Alliance er voor dat alle ontwikkelde machines en producten voldoen aan de verplichte CE-machinerichtlijnen, deze EU richtlijnen waarborgen de veiligheid en gezondheid van mensen die met de machines moeten werken.

Lasertechniek

Lasertechniek kan ingezet worden voor het snijden, lassen, printen, boren, coaten, reinigen, graveren en nog veel meer toepassingen. Een lasersysteem is slechts een deel van een totale productieoplossing. Voor het goed toepassen van lasertechniek is gedegen kennis van het type laser en het toepassingsgebied noodzakelijk. Onze specialisten weten hier alles van.

Ontwerpsimulaties & analyses

Omdat machine- en productfunctionaliteit essentieel zijn bij onze oplossingen, maken wij vroeg in het ontwerpstadium de eventuele proces- of ontwerpproblemen zichtbaar. We simuleren, analyseren en berekenen om de kwaliteit van een machine of product te kunnen verhogen en de productiekosten te verlagen.

Wij bundelen onze technische specialiteiten

Vanaf de oprichting in 2016 bundelen we al onze technische expertise, innovatiekracht, en netwerken met als resultaat de beste oplossingen voor onze klanten. We houden het niet bij alleen techniek. Wij nemen de klant al mee in het voortraject om precies aan te sluiten op de wensen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over één van onze specialiteiten.

Deel jouw uitdaging