Lasertoepassingen

Bij High Tech Alliance behoort kennis en ervaring op het gebied van laser applicaties als een van de specialiteiten. Een lasersysteem kan voor diverse doeleinden ingezet worden, denk hierbij aan: snijden, lassen, printen, boren, coaten, reinigen, cladding, graveren en nog veel meer. Dit is allemaal mogelijk op verschillende materialen.
Het lasersysteem zelf is slechts een deel van de totale productieoplossing. Naast het inzetten van een geschikte laser moeten we producten toevoegen, positioneren, bewerken en controleren. De controle van het eindproduct kunnen we uitvoeren door middel van beeldherkenning met een visionsysteem. Een productiemachine of productielijn ontwerpen en construeren met een lasersysteem vereist de nodige specialistische kennis, zowel op het gebied van lastertechniek als machinebouw.

We leveren onze speciaalmachines turnkey op. Dit betekent dat de machine gereed voor gebruik is. Ook inbedrijfstellen van de machine valt onder onze verantwoordelijkheden. De kracht van High Tech Alliance ligt in het ontwerpen en produceren van klantspecifieke machines waarin het best passende lasersysteem is opgenomen. Onze kennis van lasersystemen, zetten wij graag in voor de projecten van onze klanten.

Waarom lasertechniek toepassen?

Het toepassen van lastertechniek in een productieomgeving levert vele voordelen op. Een lasersysteem beschikt over een hoge productiviteit, perfecte en stabiele kwaliteit en is 24 uur per dag inzetbaar. Dit levert concurrentievoordeel op. Hierdoor is kostenbesparing bij het gebruik van lasersystemen met een hoog productievolume indrukwekkend. Voor productiebedrijven bieden lasersystemen ongekende mogelijkheden, ze lenen zich dan ook uitstekend voor een geautomatiseerde omgeving.

Er zijn diverse merken en lasertypes verkrijgbaar met ieder hun specifieke toepassing:

  • Disc-laser; ingezet voor het maken van gaatjes kleiner dan een haar tot aan het lassen van scheepsonderdelen.
  • Diodelaser; compact lasersysteem met lage bedrijfskosten, veelal toegepast voor solderen en kunststoflassen.
  • Fiber-laser; deze laser beschikt over een uitstekende laserstraal kwaliteit. Wordt ingezet voor zéér nauwkeurige bewerkingen en hoge processnelheden, zoals precisie-lassen, precisie-snijden en micro-materiaalbewerkingen.
  • Pulslaser; geschikt voor microbewerkingen zoals snijden, boren, materiaal afnemen en aanbrengen van structuren op uiteenlopende materialen. Gemiddeld vermogen van deze laser ligt tussen een paar Watt tot een paar honderd Watt, waarbij het pulspiekvermogen enorm hoog is. Ideale laser voor situaties waarbij nagenoeg geen warmte naar het materiaal mag worden overgedragen.
  • Markeerlaser; ontwikkeld voor het graveren, materiaal afnemen, gloeien en vele andere toepassingen. Dit kan op materialen als metalen, keramiek, kunststof, silicium, glas en organische materialen.
  • CO2-laser; compact, robuust en betrouwbaar lasersysteem waarbij een hoog vermogen tot wel 20 KW mogelijk is. Dit type laser wordt voornamelijk toegepast voor het snijden van metaal..

Hoge kwaliteit lasertechniek

De basis voor een hoge stabiele productkwaliteit en machine output is een goed productontwerp. High Tech Alliance beschikt over ruime ervaring met laser applicaties en de eisen die gesteld worden aan de te bewerken producten. Door onze innovatieve aanpak en kijk op zaken, bedenken wij de beste machineconcepten, waarmee klanten de hoogst haalbare productieresultaten behalen. Daarom bent u voor lasertechniek bij ons aan het juiste adres.

Geïnteresseerd in onze lasertechniek oplossingen?

We werken doorlopend aan het optimaliseren van machines en productielijnen, altijd in nauwe samenwerking met de klant. Het verbeteren van de productiviteit of productkwaliteit is hierbij altijd het doel. Interesse in onze lasertechniek oplossingen? Neem contact met ons op.