Machine Vision Camera

Een Machine Vision Camera, in combinatie met beeldherkenningssoftware, wordt gebruikt om automatisch beelden te kunnen analyseren en begrijpen wat er op deze beelden te zien is. Deze systemen worden ingezet om diverse controle- en meetfuncties uit te voeren, voor de positiebepaling van producten en voor het aansturen van een robot of ander handling systeem. High Tech Alliance is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van productiemachines en productielijnen waarbij Machine Vision Camera systemen zijn geïntegreerd.

Mogelijkheden van een Machine Vision Camera Systeem

Een Machine Vision Camera Systeem heeft verschillende mogelijkheden. Om je hier een beeld van te geven, leggen we hieronder enkele van de mogelijkheden uit.

 • Objectherkenning: Machine Vision Camera systemen kunnen worden gebruikt om objecten te herkennen en te classificeren op basis van hun kenmerken. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld kwaliteitscontrole in de productie-industrie.
 • Positiebepaling: door gebruik te maken van Machine Vision Camera systemen kunnen objecten nauwkeurig worden gepositioneerd en geplaatst in een productieproces. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij het assembleren van producten.
 • Meten en inspecteren: Machine Vision Camera systemen kunnen worden gebruikt om nauwkeurige metingen uit te voeren en om kwaliteitscontroles uit te voeren op producten en onderdelen.
 • Communicatie met robot: een Machine Vision Systeem detecteert een product op een lopende band of toevoersysteem. Deze informatie sturen ze door naar de robot, zodat deze weet hoe ze het product op moeten pakken. Een goede communicatie tussen het systeem en de robot is hierbij zeer belangrijk. Bij ons is het mogelijk om de robot te programmeren op de juiste manier en te zorgen voor een goede integratie met het systeem en de overige machine functies.

Wat levert een Machine Vision Camera systeem op?

Een Machine Vision Camera systeem is toepasbaar binnen elke branche. Zo wordt dit systeem bij productie- of assemblage processen ingezet voor diverse doeleinden. Wat het kan opleveren? Denk aan:

 • Minder uitval, dus hogere output
 • Een betere procesbeheersing
 • Het opsporen van fouten, sorteren op afwijkingen in producten
 • Het creëren van betere werkomstandigheden

Deel jouw uitdaging

Soorten Machine Vision Camera Systemen

Globaal gezien onderscheiden we drie type Machine Vision Camera Systemen:

 • 3D-camera: een 3D-camera maakt het mogelijk informatie van een object driedimensionaal vast te leggen met behulp van 3D-laserprofilering. Dit is toepasbaar bij complexe productoppervlakken.
 • Area scan camera: deze camera wordt gebruikt in de meeste Machine Vision Camera-oplossingen. Een Area scan camera is het meest geschikt voor toepassingen waar het object stilstaat, al is het maar een fractie van een seconde.
 • Line scan camera: deze camera bouwt beelden op met één pixelrij tegelijk. Hierdoor kan de camera doorlopend en onbeperkt beelden maken met een hoge resolutie. Het is een ideale camera voor snelle continue toepassingen. Denk aan documentscanning, printinspectie, inspectie van papier, aluminium, staal of glas en bij gedetailleerde inspecties waarbij metingen aan producten in microns moeten worden uitgevoerd.

Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er nog vele andere smart camera’s, vision-sensoren en scanners, als LiDAR-scanners voor specifieke toepassingen. Deze kunnen zowel stand-alone als geïntegreerd in intelligente en geautomatiseerde productieomgeving worden toegepast.

Waarom High Tech Alliance?

Het doel van High Tech Alliance is om samen met jou, de meest optimale productieprocessen te realiseren of bestaande processen te verbeteren, zodat de kwaliteit van het product of stabiliteit van het proces toeneemt. Het goed en zorgvuldig analyseren van het probleem of de vraag is van essentieel belang om tot de beste conceptkeuze te komen. High Tech Alliance is jouw kennispartner en denkt graag mee over een passend concept voor jouw situatie.

Interesse?

Benieuwd hoe een Machine Vision Camera systeem het verschil kan maken voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!