Precisiemechanica

Binnen de machinebouw speelt precisiemechanica, ook wel precision engineering genoemd, een steeds belangrijkere rol. Aan precisiemechanica worden hoge eisen gesteld. Precisietechniek is gericht op het ontwerpen en bouwen van kleine of grotere maar zeer nauwkeurige precisie onderdelen en apparatuur. Dit is een van onze specialiteiten, waardoor wij aan de hoge eisen van precision engineering kunnen voldoen, omdat we beschikken over een eigen machinepark en goede connecties hebben met gespecialiseerde toeleveranciers. Die hoge eisen worden gesteld om veiligheid te waarborgen, het gaat namelijk om medische systemen, hoorapparaten e.d. High Tech Alliance is al jaren actief in dit vakgebied en gespecialiseerd in nauwkeurige mechatronische systemen en precisiemachines.

Nauwkeurigheid als rode draad in precisietechniek

Alles moet kleiner: dat is de uitdaging van technische toepassingen in steeds kleiner wordende ruimtes of producten. Denk aan gehoorapparaten, smartwatches, medische systemen en uiteraard mobiele apparatuur.

Vanwege het formaat is nauwkeurigheid en precisie uiterst belangrijk. De machines grijpen, bundelen, schuiven, verbinden, knippen, scheiden, verwerken en transporteren op duizendste millimeters nauwkeurig. Onze precision engineers helpen je niet alleen met de nauwkeurigste precisiesystemen, maar denken ook graag mee bij de ontwikkeling van het product. Succes ontstaat door een goede samenwerking en kennisdeling. We zorgen dat alles klopt tot op de micrometer.


Kwaliteitsbewaking

In productielijnen komt het vaak aan op honderdsten van millimeters, een strakke kwaliteitsbewaking is dus essentieel, zowel in de fabricage als in het gehele proces. Tijdens de beginfase richten we ons op het opzetten van een totaalconcept en het ontwerpen van de mechanica en het besturingssysteem. In de werkplaats van High Tech Alliance bouwen onze testengineers proefopstellingen. Vervolgens monteren en testen zij. Op deze manier kan High Tech Alliance een compleet ontwikkeltraject realiseren met maximale grip op kwaliteit en doorlooptijd.

Ervaring en vakmanschap

Precisietechniek is één van de specialismen van High Tech Alliance. Bij ons staat een goede samenwerking met de klant hoog in het vaandel. Dit betekent een goede afstemming van concept tot fabricage en eindproduct. We denken graag mee over de juiste oplossing voor jouw situatie. Ervaring en vakmanschap spelen hierin een belangrijke rol. Heb je een vraag over precisietechniek? Neem contact op en vraag ons gerust om advies.

Precisietechniek is één van de specialismen van High Tech Alliance. Bij ons staat een goede samenwerking met de klant hoog in het vaandel. Dit betekent een goede afstemming van tekening tot fabricage en eindproduct. We denken graag mee over de juiste oplossing voor jouw situatie. Ervaring en vakmanschap spelen hierin een belangrijke rol. Heb je een vraag over precisietechniek? Neem contact op en vraag ons gerust om advies.

Deel jouw uitdaging