Robotica

Robots worden vandaag de dag steeds meer ingezet in het dagelijkse werk. De snelheid, flexibiliteit en precisie van een robot maakt dat het erg complexe vraagstukken kan oplossen. High Tech Alliance is gespecialiseerd in robotica. Wij denken graag met je mee om te kijken hoe we met robotica het verschil kunnen maken voor jouw bedrijf om uiteindelijk te besparen op tijd en kosten en gelijktijdig de kwaliteit kunnen verbeteren.

Wat is robotica?

Voor High Tech Alliance is robotica een van de belangrijkste technieken voor het oplossen van complexe vraagstukken. Robotica houdt meer in dan alleen een eenarmige lasrobot of een verplaatsingstool die producten van A naar B verplaatst. Bij High Tech Alliance vormt robotica dan ook vaak een integraal onderdeel van de totaaloplossing. Met die totaaloplossingen bedoelen we kansrijke toepassingen in onder andere productie, inspectie, onderhoud, schoonmaak en verbetering van arbeidsomstandigheden.

De voordelen van robotica

Bedrijfseconomisch gezien is de toepassing van robots erg interessant. Robotica levert een enorme besparing op in tijd en kosten. Dankzij robotica kan er sneller worden gewerkt, biedt het meer flexibiliteit, en er kan continu een hoge kwaliteit geleverd worden. Het grote voordeel aan robots is dat het zwaar, saai of eentonig werk uit handen neemt. Dit zorgt ervoor dat werknemers op een andere manier moeten leren werken.

Voor wie?

High Tech Alliance realiseert robotsystemen voor verschillende sectoren en toepassingen. Daarbij kan je onder andere denken aan:

  • Productielijnen en machines voor assemblage
  • Speciale werkzaamheden voor gevaarlijk werk of gevaarlijke ruimtes
  • Inspecties van gebouwen, installaties en slecht bereikbare locaties en zelfs voor onder water
  • Het oplossen van ongezond en smerig werk, zoals het reinigen van opslagtanks in de zorg en voor medische toepassingen.

 

Hoe we robotica inzetten

  • Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden van robotica. Voor elke toepassing heeft een robotoplossing zijn eigen specifieke eisen en kenmerken. Naast dat we met robotica complete processen kunnen automatiseren, werken we ook veel met cobots: oftewel collaboratieve robots. Deze cobots worden zo ontworpen om samen te werken met de mens. Dit in tegenstelling tot een standaard robot die zelfstandig of gestuurd handelingen verricht of beweegt. Cobots worden daarom vaak ingezet als laagdrempelige automatiseringsoplossing.

 

Waarom High Tech Alliance?

Het productieprobleem van de klant oplossen, dat is waar het bij High Tech Alliance om draait. Afhankelijk van de toepassing, onderzoeken onze engineers welke type robot het beste aansluit bij de wensen van jou. Hierbij nemen wij het productieproces als uitgangspunt. Daarbij is het niet altijd noodzakelijk om een nieuw klantspecifiek systeem te ontwikkelen. Ook kan het zijn dat we een standaard robotsysteem met software gebruiken of we een gereviseerd robotsysteem met software en garantie aanbieden.

Stellen we vast dat er toch een specifiek systeem ontwikkeld moet worden? Dan ontwerpen de engineers van High Tech Alliance zowel de hardware, als de software. Dankzij de specifieke kennis over robotsystemen, kunnen onze engineers in complexe projecten de juiste oplossingen bieden.

Interesse?

Benieuwd hoe robotica het verschil kan maken voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

De cobot

De cobot, ook wel collaboratieve robot genoemd, is een robot die wordt ontworpen om samen te werken met de mens. Dit in tegenstelling tot een standaard robot die zelfstandig of gestuurd handelingen verricht of beweegt. Dankzij deze samenwerking tussen mens en machine, ondersteunt een cobot het werk van de mens. Cobots worden daarom vaak ingezet als laagdrempelige automatiseringsoplossing. De experts van High Tech Alliance ondersteunen u bij de ontwikkeling en de keuze voor een cobot als oplossing voor het automatiseringsprobleem.

Klaar om te automatiseren met een cobot? Neem contact op

Robotica: onderdeel van de totale automatiseringsoplossing

Automatisering en robotica zijn overal aanwezig. Dit maakt robotica een onderdeel van het totale automatiseringsproces. De experts van High Tech Alliance zorgen voor een perfecte integratie van robotica met de systemen van onze klanten, met als resultaat één totaaloplossing.

Het productieprobleem van de klant oplossen, dat is waar het bij High Tech Alliance om draait. Afhankelijk van de toepassing, onderzoeken onze engineers welke type robot het beste aansluit bij de wensen van de klant. Hierbij nemen wij het productieproces als uitgangspunt. Daarbij is het niet altijd noodzakelijk om een nieuw klantspecifiek systeem te ontwikkelen. Ook tot de mogelijkheden behoren:

 • Een standaard robotsysteem met software;
 • Een gereviseerd robotsysteem met software en garantie.

Stellen we vast dat er toch een specifiek systeem ontwikkeld moet worden? Dan ontwerpen de engineers van High Tech Alliance zowel de hardware, als de software. Dankzij de specifieke kennis over robotsystemen, kunnen onze engineers in complexe projecten de juiste oplossingen bieden.