Robotica

Robots worden vandaag de dag steeds meer ingezet in het dagelijkse werk. De snelheid, flexibiliteit en precisie van een robot maakt dat het de mens steeds vaker vervangt in uiteenlopend industriële productiegebieden. Mensen moeten leren werken met robots en dat maakt hun werk heel anders. Tijdens de ontwikkeling van machineoplossingen speelt niet alleen de hardware een belangrijke rol, maar ook de programmering is cruciaal om een zo veilig, zelfstandig en soepel mogelijke werkflow te creëren. Een van de specialiteiten van High Tech Alliance medewerkers is robotica. Onze specialisten denken dan ook graag met u mee in de oplossing voor uw situatie.

Wat houdt Robotica in voor High Tech Alliance?

Voor High Tech Alliance is robotica een van de belangrijkste technieken voor het oplossen van complexe vraagstukken. Robotica houdt meer in dan alleen een eenarmige lasrobot of een verplaatsingstool die producten van A naar B verplaatst. Bij High Tech Alliance vormt robotica dan ook vaak een integraal onderdeel van de totaaloplossing. Met die totaaloplossingen bedoelen we kansrijke toepassingen in onder andere productie, inspectie, onderhoud, schoonmaak en verbetering van arbeidsomstandigheden.

Waarom robotica toepassen?

Het toepassen van roboticatechnieken levert een enorme besparing op in tijd en kosten. Bedrijfseconomisch gezien is de toepassing van robots erg interessant. Er kan middels de toepassing van robotica continu nauwkeurig en snel gewerkt worden.
Daarnaast biedt het meer flexibiliteit en dankzij de automatisering kan er continu een hoge kwaliteit geleverd worden. Nu ziet niet iedere werknemer de voordelen in van het werken met robots, aangezien ze het gevoel hebben dat hun plek wordt vervangen. Dat is echter niet zo, want de robot neemt zwaar, saai of eentonig werk uit handen. De werknemers moeten op een andere manier leren werken en als men dat gewend is, zullen ze de toepassing van robotica alleen maar omarmen.

High Tech Alliance realiseert robotsystemen voor onder andere:

  • productielijnen en machines voor assemblage
  • speciale werkzaamheden voor gevaarlijk werk of gevaarlijke ruimtes;
  • inspecties van gebouwen, installaties en slecht bereikbare locaties en zelfs voor onderwater;
  • het oplossen van ongezond en smerig werk, zoals het reinigen van opslagtanks;
  • in de zorg en voor medische toepassingen.

Voor elke toepassing heeft een robotoplossing zijn eigen specifieke eisen en kenmerken. Is robotica een oplossing voor uw probleem? De specialisten van High Tech Alliance denken graag met u mee, neem gerust contact met ons op!

De cobot

De cobot, ook wel collaboratieve robot genoemd, is een robot die wordt ontworpen om samen te werken met de mens. Dit in tegenstelling tot een standaard robot die zelfstandig of gestuurd handelingen verricht of beweegt. Dankzij deze samenwerking tussen mens en machine, ondersteunt een cobot het werk van de mens. Cobots worden daarom vaak ingezet als laagdrempelige automatiseringsoplossing. De experts van High Tech Alliance ondersteunen u bij de ontwikkeling en de keuze voor een cobot als oplossing voor het automatiseringsprobleem.

Klaar om te automatiseren met een cobot? Neem contact op

Robotica: onderdeel van de totale automatiseringsoplossing

Automatisering en robotica zijn overal aanwezig. Dit maakt robotica een onderdeel van het totale automatiseringsproces. De experts van High Tech Alliance zorgen voor een perfecte integratie van robotica met de systemen van onze klanten, met als resultaat één totaaloplossing.

Het productieprobleem van de klant oplossen, dat is waar het bij High Tech Alliance om draait. Afhankelijk van de toepassing, onderzoeken onze engineers welke type robot het beste aansluit bij de wensen van de klant. Hierbij nemen wij het productieproces als uitgangspunt. Daarbij is het niet altijd noodzakelijk om een nieuw klantspecifiek systeem te ontwikkelen. Ook tot de mogelijkheden behoren:

  • Een standaard robotsysteem met software;
  • Een gereviseerd robotsysteem met software en garantie.

Stellen we vast dat er toch een specifiek systeem ontwikkeld moet worden? Dan ontwerpen de engineers van High Tech Alliance zowel de hardware, als de software. Dankzij de specifieke kennis over robotsystemen, kunnen onze engineers in complexe projecten de juiste oplossingen bieden.